Toplam Kalite Yönetimi

Toplam kalite yönetiminin organizasyonda uygulanması için kurumsal yapılanma (örgütlenme) önemlidir. Toplam kalite yönetimi uygulamasında başarı için oluşturulabilecek başlıca çalışma gruplarını dört ana grupta toplamak mümkün; 

Üst Düzey Kalite Yönetim Komitesi: Üst düzeyde yöneticilerden oluşacak bu komitenin amacı organizasyonda toplam kalite yönetimi çalışmalarına yön vermek olmalı. Üst düzey kalite yönetim komitesi, organizasyon liderinin ya da başkanının öncülüğünde çalışmaları yürütmeli ve yakından izlemeli. 

Stratejik Kalite Planlama Komitesi: Üst ve orta düzeyde yöneticilerden oluşacak bu komitenin amacı toplam kalite yönetimi için stratejik planlamanın hazırlanması ve strateji ile ilgili diğer önemli konularda karar alınması ve geliştirilmesi olmalı. Organizasyonda vizyon bildirgesinin hazırlanması görevi stratejik kalite planlama komitesine ait olmalıdır. Aynı şekilde organizasyonda stratejik karar ve seçimlerin yapılmasında bu komitenin çok önemli bir sorumluluğu bulunur. 

Kalite Geliştirme Çalışma Grupları: Müşteriler, organizasyona bağlı birimlerden temsilciler, satış ve dağıtım hizmetlerinden temsilcilerin katılımı ile oluşturulacak çalışma gruplarının amacı organizasyonda kalite geliştirilmesine yönelik projelerin izlenmesidir. 

Bağımsız Çalışma Grupları: Organizasyonda ilk düzeyde yöneticilik görevini üstlenenler ile çalışanların katılımı ile oluşacak bu çalışma gruplarının amacı spesifik kalite geliştirme programlarını uygulamak olmalıdır. Kalite çemberleri, öneri grupları vb. çalışma grupları bu gruba dahildir.
 
Başlıca Hizmetler;
 
ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Kurulumu
ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Kurulumu
OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi Kurulumu
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP) Kurulumu
BRC / BRC-IOP Global Gıda Yönetim Sistemi Kurulumu
IFS Gıda Yönetim Sistemi Kurulumu
EUREPGAP Tarımsal Uygulamalar Yönetim Sistemi Kurulumu
ISO 28000 Tedarikçi Güvenliği Yönetim Sistemi Kurulumu
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Şikayetlerinin Ele Alınması Sistemi
Yönetim Sistemi Ön Denetimleri
Süreç Yönetimi
Temel Hijyen Prensiplerinin Uygulanması
GMP Uygulamaları / Hijyen Denetimleri
TSE Hizmet / İmalat Yeri Yeterlilik Belgeleri
Çalışma Alanına Özel Proje Çalışmaları
Projelerdeki ve ilgili merkez birimlerindeki kaynak ihtiyaçlarının belirlenmesi, 
Gıda ve gıda sektörüne hammadde üreten firmalarda GMP gereksinimlerinin tespiti.
Hammadde spesifikasyonlarının oluşturulması, 
Girdi Kontrol Kalite Yönetim Sistemi uygulamaları,
Tedarikçi Geliştirme Programları, 
İç Denetçi Ekiplerinin Kurulması ve Eğitimi,
Uluslararası denetimlere hazırlık çalışmaları,
Üretim izinlerinin alınması,
TSE Ürün Belgelendirme  işlemlerinin takibi,
Kriz yönetimi çalışmaları,